Shop

Corvina

Corvina-druen er en italiensk drue, der hovedsageligt dyrkes i Veneto-regionen i det nordlige Italien. Corvina-druen er en vigtig ingrediens i nogle af de mest berømte italienske vine, såsom Amarone og Valpolicella.

Corvina-vine er kendt for deres høje syreindhold, høje tanniner og aromaer af kirsebær og røde bær. Valpolicella-vine, som er lavet primært af Corvina-druen, er en tør og frugtagtig vin med en let krop og bløde tanniner. Amarone-vine, der også er lavet af Corvina-druen, er mere fyldige, med højere alkoholprocenter og en rig, kompleks smag med noter af mørk frugt, chokolade og krydderier.

Corvina-vine er en god ledsager til en bred vifte af mad, herunder rødt kød, vildt, modne oste og krydrede retter. Valpolicella-vine er især god til at ledsage pastaretter og lette kødretter, mens Amarone-vine fungerer godt med tungere kødretter, steg og vildt.

I Veneto-regionen er Corvina-druen ofte blandet med andre lokale druesorter som f.eks. Rondinella og Molinara for at skabe en unik smag, og den anvendes også i produktionen af ​​Ripasso og Recioto-vine. Corvina-druen har en vigtig rolle i den italienske vinindustri og producerer nogle af de mest elskede og eftertragtede vine fra Italien.

Viser alle 12 resultater

  • view Tilbud Augustus Vino Rosso 2018

    Augustus Vino Rosso 2018

    Augustus Vino Rosso 2018

    Augustus Vino Rosso 2018 er endnu en af de fantastiske vine fra Accordini Igino.

    Augustus er en elegant og stærk rødvin, med stor drikkeglæde. Blød og silkeagtig, en vin der er virkelig velafbalanceret. Perfekt matchet med forretter med kødsaucer, spansk skinke og mellemlagrede oste.

    Druerne er sen høstet. Igino venter på druernes fysiologiske modenhed, så skærer de vinskudene, der bærer klaserne, og vi lader dem sidde på planten indtil midten af ​​november. Derefter høster og vinificerer de med kold gæring i 30 dage. Ved at bruge denne særlige teknik kan de opnå en vin, der vil være mindre syrlig på ganen og med en mere intens smag.

    Farven er helt rubinrød. I luften fornemmer man en dejlig krydret vin med noter af røde bærfrugter som solbær, blåbær og kirsebær. I smagen har vi en kraftig og meget elegant direkte vin med en vedvarende struktur.

    Vinen er lavet på Corvina, Rossignola og Croatina. Den har kun lagret på ståltanke, og holder 14,5% i alkohol.

    69,00 kr. Tilføj til kurv
  • view

    The Blend Il Bello Rosso 2018

    The Blend Il Bello Rosso 2018

    The Blend Il Bello Rosso 2018 er et unikt blend af de 3 kendte italienske druer Sangiovese, Nero d’Avola og Corvina. Høstet fra de områder i Italien hvor druerne gør sig bedst, Sangiovese-druen i Toscana, Corvina-druen i Veneto og Nero d’avola fra Sicilien og derefter gæring og modning på ståltank, hvilket giver en mørk og kraftig vin som er blødt afrundet.

    Her er masser af mørke bær i den intense og afrundede smag, som er behagelig og meget rund.

    Har lagret 6 måneder på fad og derefter 6 måneder på flaske. Holder 14% i alkohol.

    Har fået 99 point af både Luca Maroni og Italian Wine Guy.

    79,00 kr. Tilføj til kurv
  • view Paolo Cottini Valpolicella Classico 2022

    Paolo Cottini Valpolicella Classico 2022

    Paolo Cottini Valpolicella Classico 2022

    Paolo Cottini Valpolicella Classico 2022 er en vin der er lavet til at blive drukket ung. Vinen er fremstillet af de bedste Corvina-, Corvinone- og Rondinella-druer, der høstes i de første 10 dage af oktober og gæres på traditionel vis. Denne vin udtrykker i al sin enkelhed historien om Valpolicella-området. Kan nydes alene i et glas eller i løbet af et måltid til fx Pasta, pizza, italiensk pølse eller bløde oste.

    Vinen har en rubinrød farve med en fin duft af iris og violer, efterfulgt af granatæble, solbær og hasselnød. I smagen er den fast og velstruktureret, med unge tanniner, der er godt integreret mellem den alkoholiske del og en fremragende frisk-umami komponent. Frugtig og mineralisk afslutning.

    En let drikkelig vin til sommerens arrangementer. Drik den let afkølet ved 14-16 grader og følg udviklingen hvis du kan nå det inden flasken er tom.

    119,00 kr. Tilføj til kurv
  • view Paolo Cottini PaCo Sensazioni di Paolo 2020

    Paolo Cottini PaCo Sensazioni di Paolo 2020

    Paolo Cottini PaCo Sensazioni di Paolo 2020

    Paolo Cottini PaCo Sensazioni di Paolo 2020 er en vin der er lavet ved at tørre en del af de friske druer, mens den anden halvdel bliver presset og derefter bliver det hele blandet sammen og gærer i ståltanke.

    Vinmageren Paolo’s PaCo-rødvin er en kraftfuld moderne udtryk for Valpolicellas traditionelle druer, der blander Corvina (50%), Corvinone (25%) og Rondinella (10%) sammen med en lille mængde Siraz (15%). Den unge vin lagres på egetræsfade i 24 måneder, før den tappes på flasker for at blødgøre de fine tanniner.

    Vinen er dyb rubinrød i farven. I næsen fremstår den intens og åbner med forførende nuancer af peber, vanilje og muskatnød, med antydninger af kirsebær, brombær og en floral afslutning af forskellige blomster. I munden er den fløjlsagtig og silkeblød, overraskende med frisk livlighed, god krop og tannin. Rig afslutning med modne røde frugter og krydderier.

    4,1 Stjerner på Vivino

    149,00 kr. Tilføj til kurv
  • view Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020

    Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020

    Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020

    Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 kommer fra markerne i Negrar-dalen ved en højde på 580 meter og i Valgatara ved 250 meters højde her er forholdene ideelle til dyrkning af Corvina, Corvinone og Rondinella-druer, der opnår optimal modenhed, men bevarer friskheden takket være højden og de varme sommerdage. Paolo’s Ripasso Classico Superiore fremstilles i henhold til den traditionsrige teknik “Ripasso”, hvor den unge Valpolicella-vin passerer over brugte Amarone-druerskaller for at tilføje dybde og en fantastisk koncentration af smag til den færdige vin. Vinen lagres herefter i 24 måneder i små brugte egetræsfade.

    Resultatet er en overvældende, utroligt kompleks rødvin, der sprudler af lag af tørrede frugter, fyldig sveske- og kirsebærkompot, mørk chokolade og kaffetoner. På ganen har vinen en rig og fyldig krop, faste tanniner og en solid struktur, som vil hjælpe vinen med at modne smukt i de næste 5 år

    Vinen er lavet på 60% Corvina, 30% Corvinone og 10% Rondinella og holder beskedne 14% i alkohol, så den ikke bliver for bombastisk og alt for tung, som man desværre oftere og oftere oplever i Ripasso.

    3,9 Stjerner på Vivino

    149,00 kr. Tilføj til kurv
  • view Paolo Cottini Scriba IGT Passito Veneto 2018

    Paolo Cottini Scriba IGT Passito Veneto 2018

    Paolo Cottini Scriba IGT Passito Veneto 2018

    Paolo Cottini Scriba IGT Passito Veneto 2018 er en dessertvin som er lavet ved at blande Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 10%, Rebo 10%. Paolo Cottini er for nylig begyndt at producere denne vin i stedet for den traditionelle Recioto della Valpolicella, og vi synes, den er langt bedre! På nuværende tidspunkt er produktionen begrænset, og markedet er primært lokalt. Navnet Scriba henviser til den vintradition, der går i arv fra generation til generation i Cottini-familien.

    Vinen har en intens rubinrød farve. Duften byder på en imponerende eksplosion af modne røde frugter som rosiner, dadler og derefter fuldt modne brombær. Vinen er beriget med antydninger af kanel, sukkerede mandler, candyfloss og yderligere hasselnød. Smagsmæssigt overrasker vinen med sin krop og harmoni, hvor sødmen aldrig bliver for overvældende, takket være en elegant og frisk syrenote, der giver drikkevenlighed og lang eftersmag.

    Den kan kombineres med alle slags tørre kager og blå oste.

    4,0 Stjerner på Vivino

    Halvflaske 37,5 cl

    149,00 kr. Tilføj til kurv
  • view Paolo Cottini Zore Spumante brut Blanc de noir 2022

    Paolo Cottini Zore Spumante brut Blanc de noir 2022

    Paolo Cottini Zore Spumante brut Blanc de noir 2022

    Paolo Cottini Zore Spumante brut Blanc de noir 2022 er en mousserende vin som er frisk, fin og delikat med frugtige og citrusagtige nuancer. Corvina-druer som denne er lavet på gæres til hvidvin og der anvendes Charmat-metoden. Mosten filtreres og køles ned for at undgå oxidation.

    Vinen er halmgul i farven med et sølvskær i kanten. I næsen får man aromaer af citrus med blomsterdufte af jasmin og citursfrugter. I smagen har vi de samme nuancer med en god friskhed og syre.

    Vinen er lavet på 100% håndhøstet Corvina druer, gæret på tank inden den har lagt 3 måneder på flaske inden frigivelse.

    Vinen holder 12% alkohol.

    179,00 kr. Tilføj til kurv
  • view Paolo Cottini PaCo Sensazioni di Paolo 2020

    Paolo Cottini PaCo Sensazioni di Paolo 2020 Magnum

    Paolo Cottini PaCo Sensazioni di Paolo 2020 Magnum

    Paolo Cottini PaCo Sensazioni di Paolo 2020 Magnum er en vin der er lavet ved at tørre en del af de friske druer, mens den anden halvdel bliver presset og derefter bliver det hele blandet sammen og gærer i ståltanke.

    Vinmageren Paolo’s PaCo-rødvin er en kraftfuld moderne udtryk for Valpolicellas traditionelle druer, der blander Corvina (50%), Corvinone (25%) og Rondinella (10%) sammen med en lille mængde Siraz (15%). Den unge vin lagres på egetræsfade i 24 måneder, før den tappes på flasker for at blødgøre de fine tanniner.

    Vinen er dyb rubinrød i farven. I næsen fremstår den intens og åbner med forførende nuancer af peber, vanilje og muskatnød, med antydninger af kirsebær, brombær og en floral afslutning af forskellige blomster. I munden er den fløjlsagtig og silkeblød, overraskende med frisk livlighed, god krop og tannin. Rig afslutning med modne røde frugter og krydderier.

    4,1 Stjerner på Vivino

    Magnum flasken leveres i eksklusiv trækasse ved 1 flaske.

    329,00 kr. Tilføj til kurv
  • view Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020

    Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 Magnum

    Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 Magnum

    Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 Magnum, kommer fra markerne i Negrar-dalen ved en højde på 580 meter og i Valgatara ved 250 meters højde her er forholdene ideelle til dyrkning af Corvina, Corvinone og Rondinella-druer, der opnår optimal modenhed, men bevarer friskheden takket være højden og de varme sommerdage. Paolo’s Ripasso Classico Superiore fremstilles i henhold til den traditionsrige teknik “Ripasso”, hvor den unge Valpolicella-vin passerer over brugte Amarone-druerskaller for at tilføje dybde og en fantastisk koncentration af smag til den færdige vin. Vinen lagres herefter i 24 måneder i små brugte egetræsfade.

    Resultatet er en overvældende, utroligt kompleks rødvin, der sprudler af lag af tørrede frugter, fyldig sveske- og kirsebærkompot, mørk chokolade og kaffetoner. På ganen har vinen en rig og fyldig krop, faste tanniner og en solid struktur, som vil hjælpe vinen med at modne smukt i de næste 5 år

    Vinen er lavet på 60% Corvina, 30% Corvinone og 10% Rondinella og holder beskedne 14% i alkohol, så den ikke bliver for bombastisk og alt for tung, som man desværre oftere og oftere oplever i Ripasso.

    3,9 Stjerner på Vivino

    Vinen leveres i eksklusiv trækasse ved 1 flaske

    329,00 kr. Tilføj til kurv
  • view Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2018

    Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2018

    Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2018

    Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2018 er en kraftfulde Amarone som helt sikkert vil glæde elskere af store, intense rødvine takket være dens overdådige smagsprofil og velstrukturerede karakter. Duften åbner med antydninger af lys rød kirsebær, solbær og mørke blommer, der suppleres af tørret frugt, tobak og cigarkasse fra fadlagringen. På ganen er der dybe, koncentrerede smagsnoter af mørke frugter med noter af mørk chokolade, kaffe og mokka samt en fyldig krop, blød tekstur og faste tanniner.

    Efter at Corvina, Corvinone og Rondinella-druerne er høstet, tørres de traditionelt i 90-110 dage for at koncentrere sukkerindholdet og smagen. Druerne gæres og lagres derefter på barriques i 30 måneder og efterfølgende 8 måneder på flaske. Den velbyggede struktur gør denne vin velegnet til langvarig modning i vinkælderen i de kommende 10+ år, og den kan også nydes nu sammen med kraftige røde kødretter som boeuf bourguignon eller en ribeye-bøf.

    Vinen er lavet på 55% Corvina, 35% Corvinone og 10% Rondinella, og holder 16% i alkohol.

    4,2 Stjerner på Vivino

    349,00 kr. Tilføj til kurv
  • view Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2018

    Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2017 Magnum

    Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2017 Magnum

    Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2017 Magnum er en kraftfulde Amarone som helt sikkert vil glæde elskere af store, intense rødvine takket være dens overdådige smagsprofil og velstrukturerede karakter. Duften åbner med antydninger af lys rød kirsebær, solbær og mørke blommer, der suppleres af tørret frugt, tobak og cigarkasse fra fadlagringen. På ganen er der dybe, koncentrerede smagsnoter af mørke frugter med noter af mørk chokolade, kaffe og mokka samt en fyldig krop, blød tekstur og faste tanniner.

    Efter at Corvina, Corvinone og Rondinella-druerne er høstet, tørres de traditionelt i 90-110 dage for at koncentrere sukkerindholdet og smagen. Druerne gæres og lagres derefter på barriques i 30 måneder og efterfølgende 8 måneder på flaske. Den velbyggede struktur gør denne vin velegnet til langvarig modning i vinkælderen i de kommende 10+ år, og den kan også nydes nu sammen med kraftige røde kødretter som boeuf bourguignon eller en ribeye-bøf.

    Vinen er lavet på 55% Corvina, 35% Corvinone og 10% Rondinella, og holder 16% i alkohol.

    4,2 Stjerner på Vivino

    Vinen leveres i eksklusiv trækasse ved 1 flaske

    729,00 kr. Tilføj til kurv
  • view Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2018

    Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2017 Dobbelt Magnum

    Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2017 Dobbelt Magnum

    Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2017 Dobbelt Magnum er en kraftfulde Amarone som helt sikkert vil glæde elskere af store, intense rødvine takket være dens overdådige smagsprofil og velstrukturerede karakter. Duften åbner med antydninger af lys rød kirsebær, solbær og mørke blommer, der suppleres af tørret frugt, tobak og cigarkasse fra fadlagringen. På ganen er der dybe, koncentrerede smagsnoter af mørke frugter med noter af mørk chokolade, kaffe og mokka samt en fyldig krop, blød tekstur og faste tanniner.

    Efter at Corvina, Corvinone og Rondinella-druerne er høstet, tørres de traditionelt i 90-110 dage for at koncentrere sukkerindholdet og smagen. Druerne gæres og lagres derefter på barriques i 30 måneder og efterfølgende 8 måneder på flaske. Den velbyggede struktur gør denne vin velegnet til langvarig modning i vinkælderen i de kommende 10+ år, og den kan også nydes nu sammen med kraftige røde kødretter som boeuf bourguignon eller en ribeye-bøf.

    Vinen er lavet på 55% Corvina, 35% Corvinone og 10% Rondinella, og holder 16% i alkohol.

    4,2 Stjerner på Vivino

    Vinen leveres i eksklusiv trækasse ved 1 flaske

    1.399,00 kr. Tilføj til kurv
[]