Shop

Merlot

Merlot-druen er en populær sort, der er dyrket i mange vinproducerende områder over hele verden, herunder Frankrig, Italien, USA, Chile og Australien. Den trives i et varieret klima og er kendt for at være nem at dyrke.

Merlot-vine er ofte bløde og runde med bløde tanniner og smag af røde og sorte bær, chokolade og krydderier. Nogle Merlot-vine kan også have en lidt krydret og urteagtig smag afhængigt af dyrkning og vinfremstillingsmetode. Generelt er Merlot-vine mindre tanninrige og mindre kraftfulde end Cabernet Sauvignon-vine.

Merlot-vine passer godt til mange forskellige madretter. De kan parres med rødt kød, fjerkræ, lam og svinekød samt pastaretter og vegetariske retter. Merlot-vine fungerer godt sammen med mildere oste og er også gode til at ledsage mørk chokolade.

Merlot er en alsidig druesort, der kan producere vine i forskellige stilarter afhængigt af dyrkningssted, jordtype og klima. Det er en favorit blandt mange vinelskere, og dens bløde og runde karakter gør den til en god introduktionsvin til nye vinelskere.

Viser alle 4 resultater

 • view Caleuche Reserva Merlot 2019

  Caleuche Reserva Merlot 2019

  Caleuche Reserva Merlot 2019

  Caleuche Reserva Merlot 2019 er lavet på 100% Merlot fra Maule Valley i Chile. Beliggende mellem Andesbjergene og den chilenske kyst, nyder Maule-dalen godt af en betydelig temperaturvariation mellem dag og nat, regntiden er primært begrænset til vinteren, så sommeren er varm og tør. Disse forhold giver mulighed for at opnå sunde druer, med høj koncentrationer af farve, smag og aroma.

  Vinen har en lys rubinrød farve. Næsen har aromaer af rød frugt som jordbær og kirsebær, der kommer frem med nogle krydderier og hints af tørrede grønne urter. Dette er en frisk og let drikkelig vin, der passer godt til mange retter den er også fantastisk at drikke uden noget til. Den har god syre og glatte tanniner, der balancerer frugtsmagene og smagen af let brugt fransk eg. Eftersmagen er meget blød og behagelig, med rød frugt og krydderier som står tilbage efter hver tår.

  OBS: Bland selv 6 flasker Caleuche rødvin til bare kr 75 pr flaske. Bland din kasse her. Eller se mere under Smagekasser.

  89,00 kr. Tilføj til kurv
 • view Tilbud Educated Guess Merlot 2018

  Educated Guess Merlot 2018

  Educated Guess Merlot 2018

  Educated Guess Merlot 2018 er en virkelig solid Merlot fra nordkysten, som balancerer på kanten af den mørkere Cabernet Sauvignon – og netop indeholder en portion Cabernet og Petite Sirah. Den er kompleks og tekstureret med noter af skovbær, blomme og chokolade, og Petite Sirah’en giver den en dejlig mørk farve. Integrationen af eg giver smagen et pift vanille og ristede krydderier, og eftersmagen er dejlig lang.

  Hvis du er til en dybere Merlot eller en mellemfyldig Cabernet, som ikke vægter for tungt, så er denne vin det, du leder efter!

  Vinen er lavet på 85% Merlot og Cabernet Sauvignon fra Napa Valley, 10% Cabernet Sauvignon fra Lake Country og til sidst 5% Petit Sirah fra Lodi.

  Vinen har lagret 15 måneder i fransk eg.

  169,00 kr. Tilføj til kurv
 • view

  Guidalberto Tenuta San Guido 2020

  Guidalberto Tenuta San Guido 2020

  Guidalberto Tenuta San Guido 2020 er ligesom Sassicaia, en klassisk “supertoscaner”, dvs en vin af svimlende høj kvalitet, fremstillet udenfor de gængse normer for Italiens klassiske kvalitetsvine.

  Vinen fremstår intens rubinrød og duften byder på indtagende nuancer af fuldmoden bærfrugt, mokka, mørkchokolade, tjære og vanille. Smagen er blød og fedmefuld med en silkeagtig, harmonisk finish. Italien har fået en ny klassiker og kultvin; Guidalberto.

  Vinen er lavet på 60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot. Den har lagret 12 måneder på fransk og amerikansk eg hvor 30% var nye.

  Winescritic.com – 94 point
  International Wine Report – 93 point
  James Suckling – 92 point
  Vinous – 92 point
  4,1 Stjerner på Vivino
  349,00 kr. Tilføj til kurv
 • view

  Bevan Cellars Ontogeny 2018

  Bevan Cellars Ontogeny 2018

  Bevan Cellars Ontogeny 2018 er Russell Bevans mest populære vin i en udgave, som løfter den op på et helt nyt niveau. Det hemmelige blend af Russells enkeltmarker består hovedsageligt af Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc.

  Cabernet Sauvignon fra den røde Oakville-lermark Tench Vineyard lægger standarden, mens Cabernet Franc fra Sugarloaf Mountains stenede højder kombineret med intensitet og klasse i Merlot’en fra Wildfoote (Stags Leap) holder spændstigheden oppe. Jokeren er det vilde islæt og højdeintensiteten fra Sentinel Ridge på Howell Mountain, som samler vinen og tager dig på en helt vild smagsoplevelse.

  Den skal bare opleves!

   

  Jeb Dunnock –  99 point

  Robert Parker – 95 point

  Vivino – 4,5 stjerner

  850,00 kr. Tilføj til kurv
[]