Beskrivelse
Tofterup Brothers Nordspansk Tempranillo 2019
Tofterup Brothers Nordspansk Tempranillo 2019 kommer fra deres serie af vine fra et område nord for Madrid, Castilla y León, som har ekstremt, kontinentalt klima. De varme dage giver god modenhed og de kolde nætter bevarer en forfriskende naturlig syre. Cordillera Cantábrica bjergkæden afskærer regionen for enhver maritim indflydelse fra det kolde og våde Atlanterhav. Dette giver både Rueda og Ribera del Duero et ekstremt kontinentalt klima, hvor forskellen når over 20°C mellem nat og dag. De barske forhold hjælper dog druerne til at beholde deres intense naturlige aroma. Alle vine i serien er fyldt på flaske på spansk vingård
Vinens farve er dyb rubinrød. Du finder intense aromaer af modne blommer og brombær, kombineret med lette noter af krydderurter og fennikel. En lille del af vinen har været fadlageret (20% i 12 måneder), hvilket resulterer i diskrete noter af vanilje og muskatnød, der er med til at give vinen kompleksitet. Området har meget varme dage og kolde nætter, der bevirker, at Tempranillo druen har en god fylde med let bidende tanniner, en forfriskende syre og masser af smag.
Tinto Fino fra Ribera del Duero differentierer sig fra Cencibel ved at have mere tannin, mere fylde og mere power. Stokkene er tørdyrket, dvs. uden kunstvanding og står i ét af de højest beliggende områder af Ribera del Duero, i 950 m højde. Druerne kommer fra samme lille landsby som Psi.
Stokkene er blandt områdets ældste (+80 år) og har med sit lave udbytte en meget høj koncentration. Det resulterer i små bær, og der bruges hele 1,3 kg. bær til én flaske vin. I denne Tempranillo/Tinto Fino er kun 20% af vinen fadlagret (12 måneder) for at bevare ungdommeligheden og frugtigheden i vinen, som gør den mere imødekommende.
Vinen passer godt til fx lasagne, hård ost og oksesteg.
Vinen kan nydes nu eller frem til 2026
Vinen holder 14% alkohol.
Lidt om David og Jonas
David & Jonas er begge født i Danmark, og flyttede som børn til Spanien sammen med deres forældre og søster. I Spanien, hvor de stadig bor, blev kærligheden til vinen skabt. Igennem årene har de begge fulgt deres interesse og passion til det erhverv, de har i dag. Det er et kæmpe privilegie, at deres passion og altoverskyggende interesse nu er blevet til deres hverdag og job.
Brødrene Tofterup laver deres vin på klassiske spanske druer, fordi de ønsker at vise danskerne, hvordan man kan forvente en vin fra en bestemt region skal smage. Så Tofterups Monastrell fra Yecla smager som en Monastrell fra Yecla skal smage og deres unge Tempranillo laves i sin typisitet fra Ribera del Duero.
Brødrene Tofterup har lavet tre serier af vin: Vin til hverdag. Vin til weekend. Vin til den særlige anledning. Målet er at altid at skabe den rette balance af fylde, farve, frugtighed og smagsoplevelse, altså at være den bedste vin til prisen.
David & Jonas passer på miljøet. Flere af vinene er økologiske; alle folier er PVC fri og langt de fleste af vinene er produceret uden kunstvanding – også selvom der er tørke.
Brødrenes ambition er at møde kunden i øjenhøjde. Udover en QR kode med dansk video om hver enkelt vin, kan du på vinens bagetiket læse alt, hvad du behøver at vide om vinen, fx hvilken mad den passer til; vinens profil (om den er let eller kraftig); hvor længe den kan gemmes og meget mere. For de ønsker ikke blot at dele vores vin, men også deres viden om og kærlighed til vin med deres landsmænd. Derfor har de sat deres navn, Tofterup, på, for der er kærlighed, viden og passion i hver eneste flaske.
Psst. Jonas Tofterup er Master of Wine og underviser i viden om vin på sit akademi i Malaga og David er én af Spaniens bedste vinmagere og har lavet vin i mere end 20 år. Spansk vin. Dansk håndværk.
Du kan læse mere om dem og deres vin på deres hjemmeside