Beskrivelse
Vollereaux Champagne 1. Cru Brut
Vollereaux Champagne 1. Cru Brut er en blanding af Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay-druer, der er dyrket med omhu og høstet på det perfekte tidspunkt for at bevare deres naturlige friskhed og kompleksitet. Resultatet er en champagne med en strålende gylden farve og et aromatisk udtryk, der fanger sanserne.
Ved første duft afslører denne champagne en forførende buket af citrusfrugter, modne æbler og blomster, ledsaget af diskrete brødagtige noter. Smagen er elegant og velafbalanceret med subtile lag af hvide frugter, delikat brioche og en behagelig mineralitet. Den fine perlage og cremede tekstur gør det til en sand fornøjelse at nyde.
Vollereaux Champagne Premier Cru Brut er en allround-champagne, der kan nydes ved enhver festlig lejlighed. Den er perfekt som velkomstdrink, ledsager til fisk og skaldyr eller som en forfinet aperitif. Den vil tilføje elegance og stil til ethvert arrangement og efterlade et varigt indtryk på smagsløgene.
Udforsk Vollereaux Champagne Premier Cru Brut og opdag den fortryllende verden af fine champagner. Lad dens raffinerede karakter og kompleksitet fremhæve enhver festlig begivenhed og gøre den til en uforglemmelig oplevelse. Skål for den sublimt gode smag af denne fortræffelige champagne!
Champagnen er lavet på 40% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 30% Pinot Meunier og har 6 g/l restsukker.
Kort om Champagne Vollereaux
Hos Champagne Vollereaux har man lavet Champagne gennem seks generationer. Man bruger sin tid i marken og i kælderen og kan endda risikere få et hjemmesyet kældermester-forklæde i 4 års fødselsdagsgave. Man har altså Champagne i årerne, sådan som det bør være, når man har vinmarker i Eperneys fantastiske terroir og vinkælder hugget ud af Eperneys kalksten.
Champagne Vollereaux er et familieforetagende hele vejen igennem. Fra de første vinstokke som familien plantede i 1805 i landsbyen Pierre et Moussy i Marne dalen. Fra den første flaske Champagne der forlod matriklen i 1923 under Victor Vollereauxs lederskab. Til den dag i dag hvor Franck Vollereaux driver Champagne-huset, mens onklen går i marken, og søsteren Hélène udvikler husets ekstensive vinturisme.
Da Franck fyldte 4 år, havde hans mor syet et kældermester-forklæde til ham, fordi han alligevel brugte al sin tid i marken eller nede i kælderen. Som i generationerne inden – Victor, Paul-Jule, Paul, Jean-Marc og Pierre – lå det ligesom i kortene, at Franck skulle drive Champagne-huset en dag. Han selv har nu heller aldrig været i tvivl.
Champagne Vollereaux har 40 hektar beplantet med vinstokke. De står i kalksten og ler på den sydlige flanke af Eperney i Marne Valley og inkluderer 1er Cru’en PIerry. Mens Marne-dalen domineres af Pinot Noir, er Epernay undtagelsen. Champagne Vollereaux har 50% Chardonnay, 30% Pinot Noir og 20% Meunier.
For Champagne Vollereaux skal der kun to ting til for at skabe fremragende Champagne. Et godt terroir er en af dem. Evnen til at plukke druerne, når de er perfekt modne, er en egenskab nedarvet gennem generationer og en del af familiens DNA.
Den anden ting der skal til for at skabe fremragende Champagne, er evnen til at blende. Vollereauxs 200 år gamle kælder er hugget ud af Epernays kalksten og det sted, hvor traditionerne forfines. Man har ladet et par moderne druepressere komme ind for at stå side om side med de gamle – begge typer anvendes. Her fordyber Franck Vollereaux sig i den ædle kunst at blende, inden Champagnerne får sit liv gennem den enestående ’metode traditionelle’ (engang kendt som Champagne-metoden).