Vollereaux Champagne Demi-Sec

299,00 kr.

Vollereaux Champagne Demi-Sec balancere smukt imellem sødme og fiskhed. Meget floral med nuancer af hvide blomster der glider over i lys fersken og citrus med tid i glasset.

Smagen har flot fylde med en elegant mouss og balanceret syre der bevare den friske note, afslutningen har et let strejf af honning, hvide blomster og æbler.

Champagnen er lavet på en blend med lige dele af Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier.

Vinen har lagret 3 år på bærmen, og har 41 g/l restsukker.

På lager

Varenummer (SKU): 5567 Kategorier: , , Product ID: 5567

Beskrivelse

Vollereaux Champagne Demi-Sec

Vollereaux Champagne Demi-Sec balancere smukt imellem sødme og fiskhed. Meget floral med nuancer af hvide blomster der glider over i lys fersken og citrus med tid i glasset.

Smagen har flot fylde med en elegant mouss og balanceret syre der bevare den friske note, afslutningen har et let strejf af honning, hvide blomster og æbler.

Champagnen er lavet på en blend med lige dele af Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier.

Vinen har lagret 3 år på bærmen, og har 41 g/l restsukker.

 

Kort om Champagne Vollereaux

Hos Champagne Vollereaux har man lavet Champagne gennem seks generationer. Man bruger sin tid i marken og i kælderen og kan endda risikere få et hjemmesyet kældermester-forklæde i 4 års fødselsdagsgave. Man har altså Champagne i årerne, sådan som det bør være, når man har vinmarker i Eperneys fantastiske terroir og vinkælder hugget ud af Eperneys kalksten.

Champagne Vollereaux er et familieforetagende hele vejen igennem. Fra de første vinstokke som familien plantede i 1805 i landsbyen Pierre et Moussy i Marne dalen. Fra den første flaske Champagne der forlod matriklen i 1923 under Victor Vollereauxs lederskab. Til den dag i dag hvor Franck Vollereaux driver Champagne-huset, mens onklen går i marken, og søsteren Hélène udvikler husets ekstensive vinturisme.

Da Franck fyldte 4 år, havde hans mor syet et kældermester-forklæde til ham, fordi han alligevel brugte al sin tid i marken eller nede i kælderen. Som i generationerne inden – Victor, Paul-Jule, Paul, Jean-Marc og Pierre – lå det ligesom i kortene, at Franck skulle drive Champagne-huset en dag. Han selv har nu heller aldrig været i tvivl.

Champagne Vollereaux har 40 hektar beplantet med vinstokke. De står i kalksten og ler på den sydlige flanke af Eperney i Marne Valley og inkluderer 1er Cru’en PIerry. Mens Marne-dalen domineres af Pinot Noir, er Epernay undtagelsen. Champagne Vollereaux har 50% Chardonnay, 30% Pinot Noir og 20% Meunier.

For Champagne Vollereaux skal der kun to ting til for at skabe fremragende Champagne. Et godt terroir er en af dem. Evnen til at plukke druerne, når de er perfekt modne, er en egenskab nedarvet gennem generationer og en del af familiens DNA.

Den anden ting der skal til for at skabe fremragende Champagne, er evnen til at blende. Vollereauxs 200 år gamle kælder er hugget ud af Epernays kalksten og det sted, hvor traditionerne forfines. Man har ladet et par moderne druepressere komme ind for at stå side om side med de gamle – begge typer anvendes. Her fordyber Franck Vollereaux sig i den ædle kunst at blende, inden Champagnerne får sit liv gennem den enestående ’metode traditionelle’ (engang kendt som Champagne-metoden).

Yderligere information

Årgang

Alkohol %

Druer

, ,

Land

Vintype

[]