Shop

Riesling er en af de mest kendte druer i verden og findes i flere forskellige lande, men især i Tyskland, Østrig og Alsace i Frankrig. Druen er kendt for sin høje syreindhold og den alsidighed, der gør det muligt at producere vine i mange forskellige stilarter, lige fra tørre til søde og fra lette til fyldige vine.

Riesling er en aromatisk drue, der ofte giver vine med noter af citron, lime, grønne æbler og abrikoser. Derudover kan Riesling også have mineralnoter og honningnoter, især når den er modnet og kommer fra en god årgang. Når Riesling er tør, kan den være forfriskende med høje syreindhold og en lavere alkoholprocent.

Riesling passer godt til en række forskellige madretter, herunder skaldyr, fisk, svin, kylling og asiatiske retter som sushi og thailandsk mad. De tørre Rieslingvine passer godt til lette retter såsom salater og grøntsagsretter, mens de mere fyldige vine kan ledsage federe retter som paté, foie gras og ost. De sødere Rieslingvine kan også fungere godt til at balancere krydrede retter og røget kød. Riesling er en alsidig drue, der er værd at udforske, hvis man er på udkig efter spændende vine til forskellige lejligheder og måltider.

Viser alle 2 resultater

 • view

  Oscar Haussmann OH01 Riesling Semi Sweet

  Oscar Haussmann OH01 Riesling Semi Sweet

  Oscar Haussmann OH01 Riesling Semi Sweet er lavet på udvalgte druer fra området Rhinen i Tyskland. Denne Riesling er frisk og liflig i sin karakter. Druerne presses forsigtigt og saften gennemgår en kølig fermentering for at fremhæve de primære, friske noter i den endelige vin. Duften er aromatisk med noter af hvide blomster, røde æbler og fersken. Smagen er lige så elegant med noter af jasmin, røde æbler og solmoden fersken, afbalanceret af en flot mineralsk syre. Denne vin vil gå perfekt til eksempelvis asiatiske retter med fisk eller fjerkræ, desserter – eller som aperitif på terrassen.

  Vinen holder 9,5% alkohol.

  4,0 stjerner på vivino

  79,00 kr. Tilføj til kurv
 • view

  Oscar Haussmann OH01 Riesling Dry

  Oscar Haussmann OH01 Riesling Dry

  Oscar Haussmann OH01 Riesling Dry er lavet på udvalgte druer fra området Rhinen i Tyskland. Denne Riesling er frisk og liflig i sin karakter. Druerne presses forsigtigt og saften gennemgår en kølig fermentering for at fremhæve de primære, friske noter i den endelige vin. Duften er aromatisk med noter af hvide blomster, grønne æbler og hvid fersken. Smagen er lige så elegant med noter af jasmin, grønne æbler og hvid fersken, afbalanceret af en flot mineralsk syre. Denne vin vil gå perfekt til lette retter med fisk eller fjerkræ – eller som aperitif på terrassen.

  Vinen holder 11% i alkohol.

  79,00 kr. Tilføj til kurv
[]