Vinsmagning

Book Globalwines til en vinsmagning. Hos Globalwines holder vi mange vinsmagninger, om det er til firmaarrangementer, fredagsbare, vinklubben, en polterabend eller noget helt andet, så stille vi gerne op med et fantastisk lineup af vine.

Vinsmagning er de senere år blevet enormt populære, mange danskere sætter efterhånden pris på et godt glas vin, men rigtig mange vil også gerne dykke lidt længere ned, og måske lære en smule om vin og druer. Christian som driver Globalwines er uddannet indenfor vin hos WSET (Wine and Spirits Education Trust), og deler gerne ud af hans store viden indenfor vin til smagningerne. Der er derfor garanti for at lære noget nyt ved alle smagninger.

Til alle smagninger sørger vi for det hele. Det vil sige:

 • Medbringer alle vine i korrekt temperatur til servering
 • Smageskemaer
 • Vinbeskrivelser
 • Glas (såfremt man ikke vil bruge egne glas)
 • Spyttespande
 • Præsentation af alle vine
 • Godt humør 😀

En vinsmagning er altid unikt tilrettelagt i forhold til dit budget, og præferencer indenfor vin. Til en vinsmagning smager vi typisk på 6-8 vine, både rosé, hvid, rød, bobler eller hvad temaet for smagningen byder op til. Det tager gerne 2 timers tid, når vi er færdige, er der altid mulighed for at købe de smagte vine til fordelagtige priser på dagen.

En smagning kan sammensættes på utrolig mange måder. Nogle eksempler kan være:

Verden rundt

Vil du gerne prøve noget andet end det klassiske fra Italien, Frankrig og Spanien som udgør størstedelen af den vin vi normalt drikker i Danmark? Så kunne en vinsmagning med ”verden rundt” som tema være et godt bud på en god oplevelse. Her vil vi komme rundt til kendte vinlande som USA, Argentina og New Zealand, men også komme til at smage vine fra, Ungarn, Uruguay og Chile m.m. Denne vinsmagning er vores klart mest populære vinsmagning blandt vores kunder.

 

Samme drue forskellige lande

Et andet tema kunne være ”samme drue forskellige lande”. Et andet meget populært tema hvor man får lov at smage hvor forskelligt en drue kan smage, når den er lavet forskellige steder i verden. I denne smagning kommer man virkelig til at smage hvor stor forskel der kan være på hvor druen er dyrket, men også hvor mange muligheder det giver en vinmager, for at få lige præcis det bedste ud af deres vinområde.

 

Blindsmagning

Blindsmagning er en kunstart i sig selv, som kan være rigtig sjov at kaste sig ud i. De fleste vil kunne smage forskel på rød- hvid og rosévin, men selv de mest erfarende kan af og til komme på glatis når vi kommer bare et niveau længere ned, nemlig druesort. Når vi så begynder at snakke land, område, og helt ned på enkelt vinhus, er det de færreste der kan være med. Dette er altid en utrolig sjov smagning for alle, og en smagning hvor man lærer rigtig meget om forskellige vintyper, druer og lande.

 

Verdensdel eller land

Hvis man har en forkærlighed for Spansk eller måske Amerikansk vin, laver vi også gerne en smagning som drejer sig om ét land eller verdensdel. Det kan også bare være du altid gerne har ville smage nærmere på vine fra Chile, men aldrig fået gjort noget ved det. Vi kan lave vinsmagninger efter dine ønsker til lande eller områder, så vi virkelig kan dykke ned i et enkelt sted og smage på hvilke typiske karakteristika vine fra et specifikt land har.

 

Hvad koster en vinsmagning?

Vi laver smagninger for 8 personer og op. Priser varierer efter antal gæster, tema og antal vine, men vil typisk ligge på kr. 150-250 pr deltager. Vi bestræber os på at bruge hele budgettet på vin til smagninger, vi tager altså ikke ekstra for vores tid, du betaler mere eller mindre for den vin der bliver serveret.

Du kan se eksempler herunder:

Eksempel 1

8 personer, smag 7 vine. Pris kr. 150 pr person

 • Rosévin
 • Hvidvin x 2
 • Rødvin x 4

I overstående eksempel har vi god mulighed for at komme rundt i hele verden, og smage forskellige typer vine i forskellige priskategorier. Pris pr vin vil typisk ligge på mellem kr. 100-350 pr flaske

 

Eksempel 2

20 personer, smag 8 vine. Pris kr. 200 pr person (ved 20 personer har vi 2 af hver vin med)

 • Mousserende vin
 • Rosévin
 • Hvidvin x 2
 • Rødvin x 4

I overstående eksempel har vi også god mulighed for at komme rundt i hele verden, og smage forskellige typer vine i forskellige priskategorier, i dette eksempel har vi en ekstra vin med, men også et højere budget. Pris pr vin vil typisk ligge på mellem kr. 100-550 pr flaske

 

Kontakt Globalwines vedrørende din næste vinsmagning

Kontakt os og hør nærmere om dine muligheder for en unik privat vinsmagning. Ring til os på telefon 20733095 eller skriv en mail til info@globalwines.dk

[]