Shop

Sauvignon Blanc er en populær grøn druesort, der dyrkes i mange vinregioner over hele verden. Det er en aromatisk drue, der producerer vine med intense og komplekse aromaer. Det er især kendt for sine grønne noter af græs, stikkelsbær, lime og grapefrugt, men kan også have andre aromaer såsom hvid fersken og passionsfrugt.

Sauvignon Blanc dyrkes primært i Frankrig, især i Loire-dalen og Bordeaux, men også i New Zealand, Australien, Chile, Sydafrika og Californien. Sauvignon Blanc-vine fra Loire-dalen har ofte mere citrus- og mineralnoter, mens vine fra Bordeaux ofte er mere komplekse med noter af blomster, grønne urter og eksotiske frugter. New Zealands Sauvignon Blanc-vine er kendt for deres intense aromaer af hyldeblomst, stikkelsbær, citrus og urter.

Sauvignon Blanc-vine er ofte friske og sprøde med høj syre og medium til lav alkohol. De fleste Sauvignon Blanc-vine er tørre, men nogle vine kan have en let sødme. De fleste vine er bedst at drikke unge, men nogle vine, især dem fra Loire-dalen, kan ældes i nogle år.

Sauvignon Blanc er en alsidig vin, der kan parres med en række forskellige fødevarer. Det er ofte en god match til lette retter såsom salater, fisk, skaldyr og grøntsager.

Viser alle 3 resultater

 • view Caleuche Sauvignon Blanc 2021

  Caleuche Sauvignon Blanc 2021

  Caleuche Sauvignon Blanc 2021

  Caleuche Sauvignon Blanc 2021 er lavet på 100% Sauvignon Blanc fra Maule Valley i Chile. Beliggende mellem Andesbjergene og den chilenske kyst, nyder Maule-dalen godt af en betydelig temperaturvariation mellem dag og nat, regntiden er primært begrænset til vinteren, så sommeren er varm og tør. Disse forhold giver mulighed for at opnå sunde druer, med høj koncentrationer af farve, smag og aroma.

  Vinen har en attraktiv bleg citronfarve med subtile grønne nuancer. Aromaer af citron og grapefrugt, hvid fersken og en meget intens tropisk karakter kommer frem i glasset. En meget frisk og ung mundfornemmelse med afbalanceret syre i ganen, hvor citrusfrugten og den tropiske frugt igen er til stede. Yderst behagelig og indbydende vin. Drik den til fisk og skaldyr, sommersalater eller alene i solen i parken eller på stranden.

  79,00 kr. Tilføj til kurv
 • view Tiraki Sauvignon Blanc 2022

  Tiraki Sauvignon Blanc 2022

  Tiraki Sauvignon Blanc 2022

  Tiraki Sauvignon Blanc 2022 fra Marlborough, New Zealand er lavet på 100% Sauvignon Blanc fra Tiraki’s egne marker fra Oldstone Vineyard.

  Vinen er lys i farven næsten gennemsigtig som krystalklart vand. En elegant og kompleks Marlborough Sauvignon Blanc velduftende næse med flere lag af melon, grapefrugt, guava, ferskenkerne, varme sten og røgfyldte nuancer. I smagen har vi strejf af tropiske frugter, som grapefrugt, passionfrugt, melon og citrongræs. Fyldig, tør og velsmagende på ganen med god koncentration, der fører til en lang mineralsk finish.

  Nyd som aperitif på en varm sommerdag eller match med noget hvid fisk fra havet!

  4,2 Stjerner på Vivino

  DKK 149,00 - DKK 125,00 ved mixkasse 6 flasker Tilføj til kurv
 • view Tilbud Conundrum White 2016

  Conundrum White 2016

  Conundrum White 2016

  Endnu en vin fra Caymus ejer Wagner familien, selvom der står Conundrum på etiketten.

  Duften emmer af mandarin, grønne æbler, ferskner, citrus og kaprifolium. I munden diskes der op med ferskner, pærer, ananas, banan, lime og lidt citron. En frisk vin men samtidig med fylde og fedme.

  Vi har ikke smagt noget lignende … og det er pænt ment.

  Nydes allerbedst afkølet og i godt selskab.

  175,00 kr. Tilføj til kurv
[]