Beskrivelse
Dashe Cellars Cabernet Heart Arrow Ranch 2018
Dashe Cellars Cabernet Heart Arrow Ranch 2018 en en fantastisk Cabernet Sauvignon, produceret på marker der ligger i den nordlige del af Redwood Valley.
Mendocino County, er et godt eksempel på, hvordan biodynamisk landbrug kan producere komplekse, afbalancerede vine. Hele gården er et selvbærende mikrokosmos af liv: Grøntsagerne, vindruerne og landbrugstræerne befrugtes alle af dyrene: får, svin, køer, kyllinger, geder, heste som der lever på ejendommen. Der bruges ikke pesticider eller herbicider på gården.
Cabernet Sauvignon dyrket på ejendommen stammer fra vinstokke plantet på en stejl skråning af knaldrød, stenet, vulkansk jord. Vinstokkene kæmper for at producere frugt på denne veldrænet stenede jord, som producerer små mængder intens, kompleks frugt, som der laves til struktureret, næsten Bordeaux-lignende Cabernet Sauvignon.
Farven er meget mørk nærmest sort. Duften emmer af sorte kirsebær, brombær, violer, sort peber, grafit og mineraler. Smagen leder tankerne hen på et næsten Brodeaux lignende blend, super struktur med god syre og et sprektrum af kompleks frugtsmag. først smag af bær som også duften hentyder til og derefter går den mere over i skovbund, sorte kirsebær bly/blyant. Den slutter af med en lang efteramg af brombær, kirsebær mineraler og sort peber.
I 2018 blev druerne plukket meget sent på sæsonen, som det er typisk for denne vingård. Vinstokkene producerede små mængder sorte druer i ærtestørrelse, som var sikre på ville lave nærmest sort, koncentreret vin. Gården håndsorterede druerne på et transportbånd til knuseren og gærede druerne i næsten en måned i små rustfri ståltanke ved kun at bruge gær fra druerne. Efter presning lagres vinen i 20 måneder på små franske egetræsfade ved hjælp af ca. 30% ny eg til smag og fast struktur. Under blandingen besluttede gården, at en lille mængde Merlot ville bringe smidig konsistens og lyse sorte kirsebærfrugter til vinen. Den resulterende vin har en fin struktur og en kompleks, lagdelt smagsprofil.
Vinen er lavet på 95% Cabernet Sauvignon og 5% Merlot. Lagret 20 måneder på franske egetræsfade hvorfra 30% var nye.
Vinen har fået 4,3 stjerner på Vivino