Beskrivelse
Joey Tensley Syrah Santa Barbara County 2016
Af alle Joey Tensleys Syrah’er er hans “Joey Tensley Syrah Santa Barbara County 2016” blend det mest afdæmpede og lige til at åbne. Frugten stammer fra tre forskellige marker i Santa Barbara, og stilen er klassisk Tensley: Dyb, mørk frugt med masser af smag og en anelse – men ikke for meget – røg og eg. Tensley bruger meget semineutral og neutral eg ved lagring, og det gør, at frugten træder i forgrunden, og tanninerne er silkebløde.
“En total no-brainer … Brombær, blåbær, pebrede urter og med klassiske vilde og olivenoter. En fyldig, flot ren og silkeblød Syrah, der giver helt formidabelt smæk for skillingen.” – Jeb Dunnuck
“Livlig med vilde blåbær og krydrede noter af kanel. Velopbyggede smagsnuancer af blåbær, røget kød og lakrids, der slutter af med livlige, raffinerede tanniner i eftersmagen. Drik nu og indtil 2026.” – Wine Spectator
Vinen har fået 92 point af Jeb Dunnuck
Vinen har fået 4,0 stjerner på Vivino
Joey Tensley startede sit vinhus i 1998 i Santa Barbara. Hans mål er at lade hver vinmark komme til udtryk. Santa Barbaras bølgede landskab og udstrækning fra det kølige vest til det varmere øst skaber mange mikroklimaer, som gør vinene forskellige.
Colson Canyon er Joeys kronjuvel; marken er beliggende i en bjergkæde i over 400 meters højde, over tågegrænsen.
Efter blot få år blev to af Joeys Syrah’er hædret i Top-10 i Wine Spectators oversigt over årets bedste vine. Hæderen blev fulgt op af solide Robert Parker-point mellem 90-95, og Joey har nu slået sig solidt fast som en af Santa Barbaras absolutte Syrah-mestre.