Beskrivelse
TR Szamorodni 2017 Tokaj
TR Szamorodni 2017 Tokaj er en helt kanon dessert vin. Det høje indhold af sukker passer perfekt til de søde desserter.
Vinen er lavet på botrytis-inficerede druer sammen med sunde druer. Resultatet er en vin med høj sukkerindhold (143 g/l) sammen med en fin alkohol på 11% og syreindhold på 7,5 g/l). Druerne er håndhøstet i hele klaser, hvorefter de er blevet presset nænsomt og naturgæret i 48 timer. Vinen har lagret 18 måneder på Ungarnske 300l fade. Flasket i Maj 2019 og frigivet til salg i slutningen af 2020.
Denne vin er lavet på lokale druer hvor 90% er Furmint og 10% Hárslevelü.
Vinen passer perfekt til søde desserter, skimmelost, foie gras, mørk chokolade og lignende.
Meget lille kult production på bare 600! flasker.
OBS: Denne vin leveres i halvfalske 37,5 CL.
4,2 Stjerner på Vivino
Lidt om TR Wines
TR Wines styres af unge vinentusiaster som stræber efter at fornye landsbyen Tállya og dens omgivelser i den historiske Tokaj-vinregion.
Deres historie går tilbage til 2012, hvor de efter flere ture til landsbyen Tállya og lange gåture i vinmarkerne nøje udvalgte det ønskede land, den såkaldte Palota Vineyard, med bare 3,5 hektar marker.
Siden da har de dyrket de 15-40 år gamle vinstokke fra Palota-vingården med en økologisk tilgang, de bliver økologisk certificeret i 2020/21. TR Wines sigter mod at etablere og vedligeholde biodiversiteten i miljøet. De bruger ingen kemiske sprøjtemidler, kun kontaktsprøjtning for at opbygge vinstokkenes naturlige beskyttelse og styrke deres immunforsvar.
Deres vine følger stilen fra den nye generation af “Tokaj”-årgange og supplerer dem med ungdommelig kraft og eksperimentering med lysere toner og mindre fad.
Som et vulkansk land præsenterer Palota-vingården perfekt mineralitet, og dens eksponering giver den rette balance mellem syre og sukker. Desuden handler Tokaj om den naturlige sødme, som de er stolte af at vise i deres søde vine: Edés, szamorodni og aszú.
Vingården insisterer på den højeste kvalitet og fokuserer på fremstillingsmetoder, der gør det muligt for vinen at vise druernes egenskaber og deres terroir fuldt ud.