Bodega Chacra Treinta y Dos 2020

850,00 kr.

Bodega Chacra Treinta y Dos 2020

Bodega Chacra Treinta y Dos 2020, som har sit navn efter året for markens tilplantning (1932), er en usædvanlig dyb og intens Pinot Noir.

Vinen demonstrere tydeligt det bedste i Pinot Noir druen, men er samtidig en reflektion af terroir og det enestående mikroklima i Patagonien.

2018-årgangen vandt prisen for bedste vin i 2020 på James Sucklings liste over ”Top 100 Wines” – vinen scorede samtidig 100 Point af samme anmelder.

Chacra Treinta y Dos er den mest strukturerede af alle Chacras vine, vinen er beregnet til at blive lagret over en årrække. Dens bløde egenskaber og fløjlsbløde tanniner gør at den dog er drikkelig allerede nu. Denne vin balancere ristede krydderier og mesquite-noter med knuste kirsebærfrugt, der forbliver frisk gennem den mineralske finish.

Vinen er lavet på 100% Pinot Noir. Har lagret 9 måneder på 50% cementtanke, 50% på brugte franske egetræsfade (hvorfor 10% var nye). Efter dette er vinen blandet, og lagret yderligere 9 måneder i cementtanke.

Kun produceret 9.972 flasker! 

James Suckling – 98 point
Luis Gutierrez  – 96 point

Kun 1 tilbage på lager

Varenummer (SKU): 5163 Kategorier: , , Product ID: 5163

Beskrivelse

Bodega Chacra Treinta y Dos 2020

Bodega Chacra Treinta y Dos 2020, som har sit navn efter året for markens tilplantning (1932), er en usædvanlig dyb og intens Pinot Noir.

Vinen demonstrere tydeligt det bedste i Pinot Noir druen, men er samtidig en reflektion af terroir og det enestående mikroklima i Patagonien.

2018-årgangen vandt prisen for bedste vin i 2020 på James Sucklings liste over ”Top 100 Wines” – vinen scorede samtidig 100 Point af samme anmelder.

Bag Bodega Chacra står Piero Incisa della Rocchetta, barnebarn til Mario Incisa della Rocchetta, manden der skabte Sassicaia, kendt af eksperter som Italiens bedste vin og en af verdens måske 10 bedste vine. Piero har i dag funktion af eksportchef i familiefirmaet, Tenuta San Guido, vingården hvor Sassicaia produceres. Hans store passion er dog Bodega Chacra, hvor han kan dyrke Pinot Noir-druen, som han personligt sætter meget højt. Under et besøg hos sin gode ven, Hans Vinding-Diers, smagte Piero en Pinot Noir fra Río Negro i Patagonien, som Hans Vinding-Diers havde lavet på forsøgsbasis. Piero blev her klar over, at potentialet for at lave store og unikke Pinot Noir vine i Patagonien var til stede, og jagten på den rigtige vinmark blev sat ind. I 2002 fandt Piero en vinmark med upodede Pinot Noir vinstokke tilplantet i 1932, Bodega Chacra var født. 2004 blev Bodega Chacra´s første årgang på markedet.

Chacra Treinta y Dos er den mest strukturerede af alle Chacras vine, vinen er beregnet til at blive lagret over en årrække. Dens bløde egenskaber og fløjlsbløde tanniner gør at den dog er drikkelig allerede nu. Denne vin balancere ristede krydderier og mesquite-noter med knuste kirsebærfrugt, der forbliver frisk gennem den mineralske finish.

Vinen er lavet på 100% Pinot Noir. Har lagret 9 måneder på 50% cementtanke, 50% på brugte franske egetræsfade (hvorfor 10% var nye). Efter dette er vinen blandet, og lagret yderligere 9 måneder i cementtanke.

100% Økologisk, ufilteret og biodynamisk dyrket. Holder 12,5% i alkohol.

Kun produceret 9.972 flasker!

James Suckling – 98 point
“Red cherries, strawberries, spiced plums, violets, cloves, dried herbs, undergrowth and a touch of smoke on the nose. It’s medium-bodied with firm, tight-grained tannins. Firm, mineral and tea-like tannin quality. Very focused and structured. Needs time. Try after 2025. From biodynamically grown grapes.”

Luis Gutierrez  – 96 point
“Like the majority of these wines, the percentage of wine in concrete that didn’t see any oak in the 2020 Treinta y Dos has been increased to 50%, and the remaining 50% matured in French oak barrels (only 10% new) for nine months. It comes from a plot planted in 1932 on clay, sand and silt soils that deliver the most structured of Chacra’s reds. The wine fermented in concrete with indigenous yeasts and has moderate 12.5% alcohol, which for a warmer and riper year like 2020, is remarkable. But of course, comparisons bring out the truth: 2020 was quite different climate wise from 2021, and the wines from 2020 show it. There’s a little more ripeness, and the quality of the tannins is not the same, probably because of a hurried ripening of the grapes; plus, it’s a little grainier and has a little more rusticity in the mouthfeel. It’s faintly oaky but only faintly, even if there’s no new oak whatsoever.”

Vivino – 4,5 Stjerner

Chacra er Argentinas bedste Pinot Noir-producent, der flere gange har vundet de magiske 100P! Indehaver Piero Incisa, der er medejer af Sassicaia – Italiens mest berømte producent, råder over vinmarker helt tilbage fra 1932. Chacra er pioner indenfor biodynamisk og økologisk vindrift, og har siden 2017 har lavet vine i topklasse med Guy Roulot, kultproducenten fra Meursault. Chacra lå nr. 1 på James Sucklings liste over ”Top 100 Wines of 2020”!

 

Yderligere information

Vægt1,16 kg
Årgang

Druer

Land

Rating

Vintype

Alkohol %

[]