Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020

149,00 kr.

Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020

Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 kommer fra markerne i Negrar-dalen ved en højde på 580 meter og i Valgatara ved 250 meters højde her er forholdene ideelle til dyrkning af Corvina, Corvinone og Rondinella-druer, der opnår optimal modenhed, men bevarer friskheden takket være højden og de varme sommerdage. Paolo’s Ripasso Classico Superiore fremstilles i henhold til den traditionsrige teknik “Ripasso”, hvor den unge Valpolicella-vin passerer over brugte Amarone-druerskaller for at tilføje dybde og en fantastisk koncentration af smag til den færdige vin. Vinen lagres herefter i 24 måneder i små brugte egetræsfade.

Resultatet er en overvældende, utroligt kompleks rødvin, der sprudler af lag af tørrede frugter, fyldig sveske- og kirsebærkompot, mørk chokolade og kaffetoner. På ganen har vinen en rig og fyldig krop, faste tanniner og en solid struktur, som vil hjælpe vinen med at modne smukt i de næste 5 år

Vinen er lavet på 60% Corvina, 30% Corvinone og 10% Rondinella og holder beskedne 14% i alkohol, så den ikke bliver for bombastisk og alt for tung, som man desværre oftere og oftere oplever i Ripasso.

3,9 Stjerner på Vivino

På lager

Varenummer (SKU): 4510 Kategorier: , , Product ID: 4510

Beskrivelse

Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020

Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 kommer fra markerne i Negrar-dalen ved en højde på 580 meter og i Valgatara ved 250 meters højde her er forholdene ideelle til dyrkning af Corvina, Corvinone og Rondinella-druer, der opnår optimal modenhed, men bevarer friskheden takket være højden og de varme sommerdage. Paolo’s Ripasso Classico Superiore fremstilles i henhold til den traditionsrige teknik “Ripasso”, hvor den unge Valpolicella-vin passerer over brugte Amarone-druerskaller for at tilføje dybde og en fantastisk koncentration af smag til den færdige vin. Vinen lagres herefter i 24 måneder i små brugte egetræsfade.

Resultatet er en overvældende, utroligt kompleks rødvin, der sprudler af lag af tørrede frugter, fyldig sveske- og kirsebærkompot, mørk chokolade og kaffetoner. På ganen har vinen en rig og fyldig krop, faste tanniner og en solid struktur, som vil hjælpe vinen med at modne smukt i de næste 5 år

Vinen er lavet på 60% Corvina, 30% Corvinone og 10% Rondinella og holder beskedne 14% i alkohol, så den ikke bliver for bombastisk og alt for tung, som man desværre oftere og oftere oplever i Ripasso.

3,9 Stjerner på Vivino

 

Vinhuset Paolo Cottini

“Paolo Cottini” er navnet på vinhuset, som ægteparet Paolo og Sara ønsker at forbinde deres personlige identitet med, til de vine de producerer.

Vingården i deres eget brand er forholdsvis ny fra 2010, men Paolo Cottinis familie har længe været forbundet med denne lidenskab. Dette er faktisk den 4. generation, der er involveret, hvor Silvano, Paolo’s far, har lært sin søn kunsten at producere kvalitetsvin.

Vingården er beliggende i hjertet af Valpolicella, præcist i Castelrotto, en lille middelalderlig landsby i kommunen San Pietro in Cariano, der ligger på toppen af en bakke. Slottet, som giver navn til landsbyen, er blevet ødelagt, men dets mure, der stadig står på bakketoppens højeste punkt, er stadig symbolet på kongelig værdighed og et vidnesbyrd om dets militære funktion.

Vinmarkerne er beliggende i to områder af det historiske Valpolicella, i Negrardalen, præcist i Ca ‘del Gallo, i en højde på ca. 580 meter over havet mod sydvest, og i Valgatara-området, i en højde på ca. 250 meter over havet mod sydøst. Denne markante forskel i topografi og højde skaber kvalitetsdruer med karakteristiske og unikke egenskaber, som kombineret i forskellige proportioner giver liv til deres vine. Alle vingårdens planter er bundet op med den klassiske  “pergola” metode hvilket medfører at alle druere er håndhøstet.

I de klassiske DOC og DOCG vine fra vingården bevarer de traditionen omkinrg lagring, smag, duft og produktion. I deres IGT vine prøver Paolo og Sara at udtrykke deres ideer til hvordan vinen skal smage, lagre og udtrykke sig, deres IGT vine er derfor meget personlige og et sted man får virkelig meget vin for pengene.

Yderligere information

Årgang

Land

Druer

Vintype

Alkohol %

[]