Beskrivelse
Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2017 Magnum
Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2017 Magnum er en kraftfulde Amarone som helt sikkert vil glæde elskere af store, intense rødvine takket være dens overdådige smagsprofil og velstrukturerede karakter. Duften åbner med antydninger af lys rød kirsebær, solbær og mørke blommer, der suppleres af tørret frugt, tobak og cigarkasse fra fadlagringen. På ganen er der dybe, koncentrerede smagsnoter af mørke frugter med noter af mørk chokolade, kaffe og mokka samt en fyldig krop, blød tekstur og faste tanniner.
Efter at Corvina, Corvinone og Rondinella-druerne er høstet, tørres de traditionelt i 90-110 dage for at koncentrere sukkerindholdet og smagen. Druerne gæres og lagres derefter på barriques i 30 måneder og efterfølgende 8 måneder på flaske. Den velbyggede struktur gør denne vin velegnet til langvarig modning i vinkælderen i de kommende 10+ år, og den kan også nydes nu sammen med kraftige røde kødretter som boeuf bourguignon eller en ribeye-bøf.
Vinen er lavet på 55% Corvina, 35% Corvinone og 10% Rondinella, og holder 16% i alkohol.
4,2 Stjerner på Vivino
Vinen leveres i eksklusiv trækasse ved 1 flaske
Vinhuset Paolo Cottini
“Paolo Cottini” er navnet på vinhuset, som ægteparet Paolo og Sara ønsker at forbinde deres personlige identitet med, til de vine de producerer.
Vingården i deres eget brand er forholdsvis ny fra 2010, men Paolo Cottinis familie har længe været forbundet med denne lidenskab. Dette er faktisk den 4. generation, der er involveret, hvor Silvano, Paolo’s far, har lært sin søn kunsten at producere kvalitetsvin.
Vingården er beliggende i hjertet af Valpolicella, præcist i Castelrotto, en lille middelalderlig landsby i kommunen San Pietro in Cariano, der ligger på toppen af en bakke. Slottet, som giver navn til landsbyen, er blevet ødelagt, men dets mure, der stadig står på bakketoppens højeste punkt, er stadig symbolet på kongelig værdighed og et vidnesbyrd om dets militære funktion.
Vinmarkerne er beliggende i to områder af det historiske Valpolicella, i Negrardalen, præcist i Ca ‘del Gallo, i en højde på ca. 580 meter over havet mod sydvest, og i Valgatara-området, i en højde på ca. 250 meter over havet mod sydøst. Denne markante forskel i topografi og højde skaber kvalitetsdruer med karakteristiske og unikke egenskaber, som kombineret i forskellige proportioner giver liv til deres vine. Alle vingårdens planter er bundet op med den klassiske “pergola” metode hvilket medfører at alle druere er håndhøstet.
I de klassiske DOC og DOCG vine fra vingården bevarer de traditionen omkinrg lagring, smag, duft og produktion. I deres IGT vine prøver Paolo og Sara at udtrykke deres ideer til hvordan vinen skal smage, lagre og udtrykke sig, deres IGT vine er derfor meget personlige og et sted man får virkelig meget vin for pengene.