Beskrivelse
Paolo Cottini Valpolicella Classico 2022
Paolo Cottini Valpolicella Classico 2022 er en vin der er lavet til at blive drukket ung. Vinen er fremstillet af de bedste Corvina-, Corvinone- og Rondinella-druer, der høstes i de første 10 dage af oktober og gæres på traditionel vis. Denne vin udtrykker i al sin enkelhed historien om Valpolicella-området. Kan nydes alene i et glas eller i løbet af et måltid til fx Pasta, pizza, italiensk pølse eller bløde oste.
Denne Valpolicella Classico er lavet på 60% Corvina 30% Corvinone og 10% Rondinella. Druerne er håndhøstet og gæret i ståltanke inden den blev flasket hvor den lagrer 3 måneder inden frigivelse.
Vinen har en rubinrød farve med en fin duft af iris og violer, efterfulgt af granatæble, solbær og hasselnød. I smagen er den fast og velstruktureret, med unge tanniner, der er godt integreret mellem den alkoholiske del og en fremragende frisk-umami komponent. Frugtig og mineralisk afslutning.
En let drikkelig vin til sommerens arrangementer. Drik den let afkølet ved 14-16 grader og følg udviklingen hvis du kan nå det inden flasken er tom.
Vinhuset Paolo Cottini
“Paolo Cottini” er navnet på vinhuset, som ægteparet Paolo og Sara ønsker at forbinde deres personlige identitet med, til de vine de producerer.
Vingården i deres eget brand er forholdsvis ny fra 2010, men Paolo Cottinis familie har længe været forbundet med denne lidenskab. Dette er faktisk den 4. generation, der er involveret, hvor Silvano, Paolo’s far, har lært sin søn kunsten at producere kvalitetsvin.
Vingården er beliggende i hjertet af Valpolicella, præcist i Castelrotto, en lille middelalderlig landsby i kommunen San Pietro in Cariano, der ligger på toppen af en bakke. Slottet, som giver navn til landsbyen, er blevet ødelagt, men dets mure, der stadig står på bakketoppens højeste punkt, er stadig symbolet på kongelig værdighed og et vidnesbyrd om dets militære funktion.
Vinmarkerne er beliggende i to områder af det historiske Valpolicella, i Negrardalen, præcist i Ca ‘del Gallo, i en højde på ca. 580 meter over havet mod sydvest, og i Valgatara-området, i en højde på ca. 250 meter over havet mod sydøst. Denne markante forskel i topografi og højde skaber kvalitetsdruer med karakteristiske og unikke egenskaber, som kombineret i forskellige proportioner giver liv til deres vine. Alle vingårdens planter er bundet op med den klassiske “pergola” metode hvilket medfører at alle druere er håndhøstet.
I de klassiske DOC og DOCG vine fra vingården bevarer de traditionen omkinrg lagring, smag, duft og produktion. I deres IGT vine prøver Paolo og Sara at udtrykke deres ideer til hvordan vinen skal smage, lagre og udtrykke sig, deres IGT vine er derfor meget personlige og et sted man får virkelig meget vin for pengene.