Beskrivelse
Paolo Cottini Scriba IGT Passito Veneto 2018
Paolo Cottini Scriba IGT Passito Veneto 2018 er en dessertvin som er lavet ved at blande Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 10%, Rebo 10%. Paolo Cottini er for nylig begyndt at producere denne vin i stedet for den traditionelle Recioto della Valpolicella, og vi synes, den er langt bedre! På nuværende tidspunkt er produktionen begrænset, og markedet er primært lokalt. Navnet Scriba henviser til den vintradition, der går i arv fra generation til generation i Cottini-familien.
Vinen har en intens rubinrød farve. Duften byder på en imponerende eksplosion af modne røde frugter som rosiner, dadler og derefter fuldt modne brombær. Vinen er beriget med antydninger af kanel, sukkerede mandler, candyfloss og yderligere hasselnød. Smagsmæssigt overrasker vinen med sin krop og harmoni, hvor sødmen aldrig bliver for overvældende, takket være en elegant og frisk syrenote, der giver drikkevenlighed og lang eftersmag.
Den kan kombineres med alle slags tørre kager og blå oste.
Vinen har lagret 24 måneder på små træfade og derefter 6 måneder i flaske. Vinen holder 13,5% alkohol.
4,0 Stjerner på Vivino
Halvflaske 37,5 cl
Vinhuset Paolo Cottini
“Paolo Cottini” er navnet på vinhuset, som ægteparet Paolo og Sara ønsker at forbinde deres personlige identitet med, til de vine de producerer.
Vingården i deres eget brand er forholdsvis ny fra 2010, men Paolo Cottinis familie har længe været forbundet med denne lidenskab. Dette er faktisk den 4. generation, der er involveret, hvor Silvano, Paolo’s far, har lært sin søn kunsten at producere kvalitetsvin.
Vingården er beliggende i hjertet af Valpolicella, præcist i Castelrotto, en lille middelalderlig landsby i kommunen San Pietro in Cariano, der ligger på toppen af en bakke. Slottet, som giver navn til landsbyen, er blevet ødelagt, men dets mure, der stadig står på bakketoppens højeste punkt, er stadig symbolet på kongelig værdighed og et vidnesbyrd om dets militære funktion.
Vinmarkerne er beliggende i to områder af det historiske Valpolicella, i Negrardalen, præcist i Ca ‘del Gallo, i en højde på ca. 580 meter over havet mod sydvest, og i Valgatara-området, i en højde på ca. 250 meter over havet mod sydøst. Denne markante forskel i topografi og højde skaber kvalitetsdruer med karakteristiske og unikke egenskaber, som kombineret i forskellige proportioner giver liv til deres vine. Alle vingårdens planter er bundet op med den klassiske “pergola” metode hvilket medfører at alle druere er håndhøstet.
I de klassiske DOC og DOCG vine fra vingården bevarer de traditionen omkinrg lagring, smag, duft og produktion. I deres IGT vine prøver Paolo og Sara at udtrykke deres ideer til hvordan vinen skal smage, lagre og udtrykke sig, deres IGT vine er derfor meget personlige og et sted man får virkelig meget vin for pengene.