Beskrivelse
Paolo Cottini Valpolicella Smagekasse 6 Flasker
Paolo Cottini Valpolicella Smagekasse 6 Flasker får du alt det bedste fra Paolo Cottini vinhuset i hjertet af Valpolicella Classico.
Med i smagekassen er selvfølgelig de 3 klassiske vine fra Valpolicella: Amarone, Ripasso og Valpolicella. Med i kassen får du også 3 af Paolo’s andre vine, hans egen fortolkning på det bedste man kan lave i Valpolicella udenfor DOC og DOCG vinene. I dette tilfælde hans helt egne rødvin “Paco” hans egen hvidvin Lugana, og så deres mousserende vine Zore som er lavet på 100% Corvina (Blanc de noir).
Du kan læse mere om hver enkelt vin herunder.
1 Flaske Paolo Cottini Valpolicella Classico 2022
Paolo Cottini Valpolicella Classico 2022 er en vin der er lavet til at blive drukket ung. Vinen er fremstillet af de bedste Corvina-, Corvinone- og Rondinella-druer, der høstes i de første 10 dage af oktober og gæres på traditionel vis. Denne vin udtrykker i al sin enkelhed historien om Valpolicella-området. Kan nydes alene i et glas eller i løbet af et måltid til fx Pasta, pizza, italiensk pølse eller bløde oste.
Denne Valpolicella Classico er lavet på 60% Corvina 30% Corvinone og 10% Rondinella. Druerne er håndhøstet og gæret i ståltanke inden den blev flasket hvor den lagrer 3 måneder inden frigivelse.
Vinen har en rubinrød farve med en fin duft af iris og violer, efterfulgt af granatæble, solbær og hasselnød. I smagen er den fast og velstruktureret, med unge tanniner, der er godt integreret mellem den alkoholiske del og en fremragende frisk-umami komponent. Frugtig og mineralisk afslutning.
En let drikkelig vin til sommerens arrangementer. Drik den let afkølet ved 14-16 grader og følg udviklingen hvis du kan nå det inden flasken er tom.
1 Flaske Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020
Paolo Cottini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 kommer fra markerne i Negrar-dalen ved en højde på 580 meter og i Valgatara ved 250 meters højde her er forholdene ideelle til dyrkning af Corvina, Corvinone og Rondinella-druer, der opnår optimal modenhed, men bevarer friskheden takket være højden og de varme sommerdage. Paolo’s Ripasso Classico Superiore fremstilles i henhold til den traditionsrige teknik “Ripasso”, hvor den unge Valpolicella-vin passerer over brugte Amarone-druerskaller for at tilføje dybde og en fantastisk koncentration af smag til den færdige vin. Vinen lagres herefter i 24 måneder i små brugte egetræsfade.
Resultatet er en overvældende, utroligt kompleks rødvin, der sprudler af lag af tørrede frugter, fyldig sveske- og kirsebærkompot, mørk chokolade og kaffetoner. På ganen har vinen en rig og fyldig krop, faste tanniner og en solid struktur, som vil hjælpe vinen med at modne smukt i de næste 5 år
Vinen er lavet på 60% Corvina, 30% Corvinone og 10% Rondinella og holder beskedne 14% i alkohol, så den ikke bliver for bombastisk og alt for tung, som man desværre oftere og oftere oplever i Ripasso.
3,9 Stjerner på Vivino
1 Flaske Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2018
Paolo Cottini Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2018 er en kraftfulde Amarone som helt sikkert vil glæde elskere af store, intense rødvine takket være dens overdådige smagsprofil og velstrukturerede karakter. Duften åbner med antydninger af lys rød kirsebær, solbær og mørke blommer, der suppleres af tørret frugt, tobak og cigarkasse fra fadlagringen. På ganen er der dybe, koncentrerede smagsnoter af mørke frugter med noter af mørk chokolade, kaffe og mokka samt en fyldig krop, blød tekstur og faste tanniner.
Efter at Corvina, Corvinone og Rondinella-druerne er høstet, tørres de traditionelt i 90-110 dage for at koncentrere sukkerindholdet og smagen. Druerne gæres og lagres derefter på barriques i 30 måneder og efterfølgende 8 måneder på flaske. Den velbyggede struktur gør denne vin velegnet til langvarig modning i vinkælderen i de kommende 10+ år, og den kan også nydes nu sammen med kraftige røde kødretter som boeuf bourguignon eller en ribeye-bøf.
Vinen er lavet på 55% Corvina, 35% Corvinone og 10% Rondinella, og holder 16% i alkohol.
4,2 Stjerner på Vivino
1 Flaske Paolo Cottini PaCo Sensazioni di Paolo 2020
Paolo Cottini PaCo Sensazioni di Paolo 2020 er en vin der er lavet ved at tørre en del af de friske druer, mens den anden halvdel bliver presset og derefter bliver det hele blandet sammen og gærer i ståltanke.
Vinmageren Paolo’s PaCo-rødvin er en kraftfuld moderne udtryk for Valpolicellas traditionelle druer, der blander Corvina (50%), Corvinone (25%) og Rondinella (10%) sammen med en lille mængde Siraz (15%). Den unge vin lagres på egetræsfade i 24 måneder, før den tappes på flasker for at blødgøre de fine tanniner.
Vinen er dyb rubinrød i farven. I næsen fremstår den intens og åbner med forførende nuancer af peber, vanilje og muskatnød, med antydninger af kirsebær, brombær og en floral afslutning af forskellige blomster. I munden er den fløjlsagtig og silkeblød, overraskende med frisk livlighed, god krop og tannin. Rig afslutning med modne røde frugter og krydderier.
Vinen passer godt til klassiske talienske retter som pasta alla norma eller røde kødretter som en ribeye-bøf.
Vinen holder 14% i alkohol.
4,1 Stjerner på Vivino
1 Flaske Paolo Cottini Lugana 2022
Paolo Cottini Lugana 2022 er halmgul med et grønt skær. Duften er det straks nuancer af hvide blomster, citrusfrugter og tropiske frugter, efterfulgt af mere komplekse noter af mandel og hvid peber med en fin touch af aromatiske urter. En fyldig hvidvin med varme og vedvarende, frisk og harmonisk smag, i overensstemmelse med aromaerne.
Ideel til at ledsage aperitiffer på grund af sin friske aroma, men den passer også godt til forretter, pasta- og fiskeretter som ørred og andre fiskeretter. Den egner sig især til at ledsage bløde oste, der ikke er for modne eller kraftige. Passer også glimerende til lyst kød.
Vinen er lavet på den loakel drue Trebbiano di Lugana, holder 12,5% alkohol og har gæret på ståltanke inden den kom på flaske hvor den lagrede 3 måneder inden frigivelse.
Som alle vine fra Paolo Cottino er druerne høstet i hånden
3,9 stjerner på Vivino
1 Flaske Paolo Cottini Zore Spumante brut Blanc de noir 2022
Paolo Cottini Zore Spumante brut Blanc de noir 2022 er en mousserende vin som er frisk, fin og delikat med frugtige og citrusagtige nuancer. Corvina-druer som denne er lavet på gæres til hvidvin og der anvendes Charmat-metoden. Mosten filtreres og køles ned for at undgå oxidation.
Vinen er halmgul med et sølvskær i kanten. I næsten får man aromaer af citrus med blomsterdufte af jasmin og citursfrugter. I smagen har vi de samme nuancer med en god friskhed og syre.
Vinen er lavet på 100% håndhøstet Corvina druer, gæret på tank inden den har lagt 3 måneder på flaske inden frigivelse.
Vinen holder 12% alkohol.